Over mij

Mijn naam is Yvonne Pijnenburg. Samen met mijn drie dochters Milou, Marijn en Emma (16,16 en14 jaar oud) woon ik in een knus huis in Randwyck; een gezellige, groene wijk in Maastricht.

Sinds mijn opleiding aan de PABO gaat mijn interesse uit naar pedagogiek en het werken met het jonge kind. Ik word enthousiast als ik zie hoe kinderen sociaal emotioneel en cognitief groeien en haal voldoening uit de bijdrage die ik daarin heb mogen leveren. Het is mooi om die momenten, hoe klein ook, samen met ouders te kunnen 'vieren'.

Na 12 jaar met veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt, besloot ik het roer om te gooien. De mogelijkheid om het werken met jonge kinderen in een ander jasje te gieten en daarin de visie die ik voor ogen had uit te kunnen werken, maakte dat ik het avontuur als gastouder ben aangegaan. In september 2016 opende Klein Domein haar deuren.

Natuurbeleving werd verankerd in mijn visie en de groene buitenruimte werd een rijke speel-leeromgeving. In mei 2018 heeft Klein Domein het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen. Daar ben ik ongelooflijk trots op! En sinds 2021 ben ik gecertificeerd babyspecialist.

 

Klein Domein blijft in ontwikkeling. Ik wil verder kijken dan het kleine groepje kinderen in mijn prachtige gastouderopvang.
Hoe kan ik nog meer kinderen bereiken? Hoe kan ik nog meer kinderen een stevig fundament bieden waarin zij veiligheid, vertrouwen en autonomie ervaren in een rijke speel-leeromgeving waarin zij écht gehoord en gezien worden?

Sinds 2024 ben ik gediplomeerd Pedagogisch coach :)
Zo mooi om mijn passie voor groei en ontwikkeling van kinderen te kunnen delen met ouders, gastouders en pedagogisch medewerkers.
Samen werken aan een stevige basis voor kinderen, die met een waardevolle uitrusting en vol vertrouwen de wereld in stappen, dat is mijn nieuwe missie!