Gastouderopvang Klein Domein

Klein Domein is een kleinschalige, groene gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Een professionele en liefdevolle plek waar we spelen, leren en creatief bezig zijn met natuurlijke materialen. Kinderen krijgen de ruimte om zich op hun eigen manier te ontwikkelen in een omgeving die inspeelt op hun specifieke behoefte. Onderzoeken wat elk kind leuk en belangrijk vindt is een ontdekkingstocht die we samen maken.

"Door te kijken, te luisteren en liefdevol in te spelen
op de behoeften van kinderen,
bied ik veiligheid, geborgenheid en vertrouwen."


Spelend leren, binnen én buiten!

We spelen, leren en ontdekken met materialen die ruimte laten voor de eigen verbeeldingskracht. Daarbij wordt ingespeeld op de specifieke behoeften van elk kind met gepaste stimulatie voor de ontwikkeling.

De tuin is ingericht als atelier, een rijke speel-leeromgeving waar de creativiteit opbloeit. De buurt is een prachtig park waarin we het gebaande pad verlaten en het avontuur tegemoet gaan! 

Tijdens alle seizoenen gaan we dagelijks naar buiten!
Spelen in de natuur geeft ontspanning en prikkelt de zintuigen. We ontdekken hoe natte balderen ruiken, hoe sneeuw en ijs voelt en als we goed luisteren horen we van alles.
Ook baby's kunnen dat allemaal al ervaren en op hun eigen manier genieten van de natuur.

                                                      "Kinderen leren van elkaar,
                                                        ik van hen en zij van mij."


Wij doen het samen :)

Een positieve, open sfeer die kaders en ruimte geeft is de kracht van Klein Domein.
Het uitgangspunt om veiligheid te ervaren en vrij te kunnen spelen, leren en ontdekken.

Momenten van activiteit en spel worden afgewisseld door momenten van rust en aandacht voor elkaar. Zo vormen wij samen een hecht groepje waarin we elkaar helpen en mogen zijn wie wij zijn. Een waardevolle en betekenisvolle ervaring voor iedereen.

Tijdens haal-en brengmomenten is er op de eerste plaats oog voor het kind. Door elkaar te informeren over bijzonderheden thuis en in de opvang stemmen we ideeën en wensen op elkaar af. Wederzijdse waardering en begrijp is de basis voor een goed contact en essentieel voor een optimale ontwikkeling en welzijn van het kind.

Elk kind krijgt een eigen groeiboekje dat gevuld wordt met foto's en tekst. Zo kunnen we samen terugkijken op alle avonturen die we beleefd hebben.
Een mooie herinnering voor later.

"Ik geniet ervan
om mooie momenten
met ouders te delen."


Kom je ook naar Klein Domein?

Ben je enthousiast?
Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Stuur een mailtje naar y.pijnenburg@gmail.com .