Groene kinderopvang

Klein Domein draagt sinds 2018 het kwaliteitsmerk van Stichting Groen Cement.
Dit wordt uitgereikt aan kinderopvanglocaties met een groot hart voor kinderen en een groen hart voor natuur. Klein Domein voldoet aan alle kwaliteitseisen die horen bij een Groene Kinderopvang.

De manier waarop natuurbeleving en natuurlijke materialen verankerd zijn in de dagelijkse activiteiten én de inrichting van de buitenruimte met rijke speelaanleidingen maken Klein Domein tot een unieke Groene Kinderopvang.

Bij Klein Domein is er veel ruimte voor natuurbeleving. Ik leer kinderen te genieten van buiten zijn. met aandacht voor wat er om hen heen gebeurt; geuren, kleuren, de wisseling van seizoenen, een vogeltje dat fluit, we bewonderen en verwonderen. Maar ook in spel, boeken, verhalen, versjes en liedjes speelt de natuur een rol.

Vrij spelen in een natuurlijke omgeving is van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van kinderen van alle leeftijden. Het spel van kinderen is buiten vrijer, gevarieerder en aandachtiger dan binnen. De natuur stimuleert tot bewegen, prikkelt, daagt uit, geeft kinderen de ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten en roept vragen op die uitnodigen tot onderzoeken. 


Avontuurlijk spel

Het is belangrijk dat kinderen hun grenzen leren verkennen en uitgedaagd worden. Daarom stimuleer ik avontuurlijk spel. Bij jonge kinderen zijn afstapjes, oneffen ondergronden of lage boomstammetjes vaak al een uitdaging. Deze activiteiten bieden mogelijkheden en voordelen voor de ontwikkeling van een kind. Door te observeren en ze stap voor stap te begeleiden bij uitdagingen, groeit hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dat vind ik heel mooi om te zien.

Dieren

Ook dieren zijn welkom bij Klein Domein.
We bekijken kleine en grotere dieren die buiten op ons pad komen. Waar wonen ze, wat eten ze, kunnen we ze een veilig plekje bieden?

Onze lieve hamster Toulouse, onze wandelende tak, de rupsen en kikkervisjes in het voorjaar, de slakken in het najaar, ze mogen allemaal verzorgd worden. 

 

Zaaien en oogsten

Het hele jaar rond besteden we aandacht aan zaaien, oogsten en het verzorgen van plantjes. De nadruk ligt daarbij op ontdekken, plezier hebben en doen. Al op jonge leeftijd kunnen kinderen helpen. Van de zaadjes in de grond tot het plukken van rijpe vruchten. En wat is het elke een feest om die eerste rijpe aardbij in vijf stukjes te kunnen verdelen; voor iedereen een mini hapje  ;)


Kom je ook naar Klein Domein?

Ben je enthousiast?
Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Stuur een mailtje naar y.pijnenburg@gmail.com.